www.SesliAsilce.Com SesliAsilceSesli Asilce SesliAsilce.com Sesli ve Görüntülü Sohbet Platformuna Hosgeldiniz...Sesli Sohbet,Sesli Chat,Sesli Chat,Goruntulu Sohbet,Sesli Chat Odalari,Kamerali Sohbet Siteleri, www.SesliAsilce.Com SesliAsilceSesli Asilce SesliAsilce.com Sesli ve Görüntülü Sohbet Platformuna Hosgeldiniz...Sesli Sohbet,Sesli Chat,Sesli Chat,Goruntulu Sohbet,Sesli Chat Odalari,Kamerali Sohbet Siteleri,

Seslipanelci ESFOX

Bir makale nasıl olmalıdır ve yazımdan yayına kadar geçen tüm safhalarda neler yapılmalı nelere dikkat edilmelidir? İyi bir makalenin giriş bölümü, okuyucuyu uyandırmayı hedefleyen \\\"gökgürültüsü\\\" şiddetinde olmalıdır

 

Sizlere makale yazmanın ve makalenin detaylarına dair püf noktaları sunacağız.

Bilim adamı olmak için ilk adımları atarken bu adımların sağlam olması; diğer bir deyişle yapılan çalışmaların bilimsel olabilmesi için öncelikle bilimselliğin tanımının yapılması ve bilimsellik ölçütlerinin neler olduğunun irdelenmesi gerekmektedir. Bilim, bilim yapılan alanda yapılan çalışmaya ihtiyacın olduğunun hissedilmesiyle başlar önce; aksi takdirde amaçsızdır. Daha sonra bu konu üzerinde sıkı bir çalışma ister, yetkinlik ister, nesnellik gerektirir, mantığa uygunluk, tutarlılık bekler.

Bu amaçla yapılan çalışmada bilimsel yazıya uygunluğu açısından kaleme alınacak makaleler, altı ayrı bölümde ve bu bölümlerin de alt başlıkları altında incelenecektir. Bölümlerin içeriklerine bakacak olursak; Makale yazmadan önce…

İlk bölüm, makalenin işlevi hakkında bilgi vermeye yönelik olup, metnin okuyucuyu bilgilendirici bir işleve mi, çağrısal bir işleve mi yoksa tamamen yazar odaklı kurmaca bir yazı mı olduğuna bakılmaktadır.

İkinci bölümde, makalenin bölümleri, hangi bölümlerde neye nasıl yer verileceği belirlenir.

Üçüncü bölüm, ele alınan konunun hangi yöntemlere başvurularak açıldığı, açıklandığı üzerine örneklemelerden de yararlanarak açıklama içermelidir.

Dördüncü bölüm, makale içi alıntılamalar ve bu alıntılamaların makale sonunda  nasıl belirtildiği üzerinedir.

Beşinci bölüm kullanılan dil üzerinedir; yazar makaleyi yazarken nasıl bir konuma sahip, okuyucuya sesleniyor mu, makalede nesnel dil kullanım örnekleri mi ağır basıyor yoksa öznel ifadelere de yer veriliyor mu gibi özelliklerin incelendiği bir bölüm niteliğindedir.

Son bölümde, giriş ve sonuç bölümlerinin içeriği ve bu bölümlerde kullanılan kavramlar incelenmiş, aralarındaki uygunluk, tutarlılık açısından değerlendirme yapılmış olması ve makaleyi sonlandırırken okuyucuyu tatmin eden bir çalışma olması sağlanmalıdır.

İşte bu ve buna ek olarak birçok özelliği barındırması gereken bilimsel bir çalışma yapabilmek için öncelikle bilimsel bir yazının özelliklerinin bilinmesi, bunu uygulamaya geçirebilmek için de öncelikle bilimsel bir yazı üzerine gözlem yapıp doğruları eksikleri değerlendirmek gerekmektedir.

Kaliteli makale yazmanız blogunuz açısından da önemi tartışılamaz bir gerçektir. Şu günlerde sanal alemde hit ve pagerank kızışıklığı hepimizce görülmektedir. Öncelikle anlatılan konu içerik olarak, bloğunuzdan yada günlüğünüzden iyi hit alma çabalarını desteklemelidir.

Kaliteli makale yazmak için ;

1- Seçeceğiniz konu bugün ve yarın yaşanması beklenen konular olmalıdır. Geçmiş konular ilgi çekici özelliğe sahip olmadıkça okuyucuyu cezbetmeleri pek mümkün değildir.

2- Makaleyi yazarken sık sık kendi düşüncelerinize dair eklentiler yapmalısınız. Bunu yaparken kişisel amaçlarınızı makalenin önüne geçecek boyutta ele almamalısınız.

3- Makaleyi yazarken tek bir konu üzerinde yoğunlaşalım.

    Seslipanelci ESFOX // KONU ÖZETİ

  • Yazan: | Tarafından Yazıldı.
  • Tarihi: 12 Oca Ptesi 18:57 | Tarihinde Yayınlandı
  • Kategorisi: Genel Kategorisinde Yayınlandı.
  • Yorum: 0 Yorum Bulunmakta.
  • Okunma: 2971 Kullanıcı Okudu.

    KULLANICI YORUMLARI

  • Bilgi: Seslipanelci ESFOX Konumuza Ait Toplam 0 Yorum Bulunmakta.

// YORUM GÖNDER

Gönder